Servicii TIMCLEAN | Spălătorie profesională de covoare Oradea
Spălătorie de covoare Covoare Spălătorie Oradea
15352
page-template-default,page,page-id-15352,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Servicii

TIMCLEAN vă pune la dispoziție un pachet complet de servicii pentru spălarea și curățarea coviarelor care cuprinde:

-Preluarea covorului de la domiciliul clientului

-Desprăfuirea în profunzime a covorului

-Eliminarea petelor sau a depunerilor de pe covor

-Spălarea covorului cu detergenți profesionali și neutralizatori de mirosuri

-Clătirea covorului și eliminarea spumei

-Centrifugarea covorului

-Uscarea covorului în spațiu încălzit

-Perierea și finisare manuală

-Ambalare și depozitarea covorului

-Livrarea la domiciliul clientului

Procesul de desprăfuire

Acesta este primul pas din procesul de spălare al covorului şi constă în eliminarea prafului din covor folosind un sistem de batere a covorului cu ajutorul unor curele vibrante. 80% din praful extras din covor este colectat în sertarele de sub desprăfuitor şi 20% este absorbit de un aspirator de mare putere. Aşadar dumneavoastră nu mai trebuie să aspirați covoarele înainte de a le duce la spălat. Echipamentele noastre realizează o desprăfuire totală şi în profunzime a covoarelor. Acestă etapă este foarte importantă în procesul de spălare al covorului doarece praful, nisipul sau alte mizerii aflate în covor sunt eliminate, permițând o curățare mai eficientă a țesăturii . Printr-o desprăfuire corespunzătoare se asigură o curătare a covorului cu peste 50% mai eficientă.

Procesul de spălare

Spălarea covoarelor se face cu ajutorul unui tren automatizat de spălare dotat cu patru perii rotative, care permite diferite ajustări cum ar fi numărul de rotații al periilor, presiunea exercitată asupra covorului, dar şi viteza de spălare şi cantitatea de detergent. Toate aceste opțiuni oferă posibilitatea unei spălari optime pentru orice tip de covor, indiferent de natura țesăturii sau lungimea firului covorului.

În prima fază covorul este aşezat pe o bandă rulantă, iar prin intermediul a două pulverizatoare, detergentul, special pentru covoare, este împrăştiat pe toată suprafața covorului.

În faza următoare covorul îmbibat cu detergent ajunge sub periile rotative care circulă pe toată lățimea covorului, curățând în profunzime orice tip de țesătura.

Ulterior covorul se clateşte cu ajutorul a două jeturi de apă, care totodată pulverizează şi balsam, lăsand țesătura moale şi fină la atingere, cu un miros proaspăt şi plăcut.

În ultima fază a acestui proces covorul este rulat automat şi pregătit pentru introducerea în centrifuga.

Procesul de centrifugare

După ce covorul a fost clătit și rulat este pus pe un carucior și introdus în centrifugă. Aceasta are o lungime de 2,80 metri și efectuează 1000 de rotații pe minut. În urma centrigugării este eliminată peste 95% din apa din covor. Totodată covorul rămane aproape uscat și culorile sunt împrospătate.

Procesul de uscare

După procesul de centrifugare covoarele sunt introduse în camera de uscare. Această cameră este dotată cu suporturi special create pentru întinderea covoarelor. Instalația de uscare se compune din ventilatoare și aeroterme electrice care încălzesc și dezumidifică aerul din încăpere. Aparatele permit reglarea în permanentă a temperaturii, ceea ce conferă o uscare optimă a covoarelor fără ca acestea să fie degradate în niciun fel.

După ce covoarele s-au uscat complet, acestea sunt periate manual pentru a îndepărta scamele sau părul care nu au fost eliminate în procesul de spalare, astfel covoarele rămânând curate și cu un aspect proaspăt, ca nou.